Urheiluvedonlyönti online – lisäjännitystä penkkiurheiluun

Urheilusta on lyöty vetoa lähes yhtä kauan, kun siitä on kilpailtukin. Vedonlyönti on mahtava lisämauste urheilukilpailujen seuraamiseen ja oman suosikin – tai sitten vain sen objektiivisesti tarkasteltuna parhaan joukkueen – kannustamiseen. Siinä missä vetoa piti entisaikaan lähteä lyömään itse tapahtumapaikalle tai vedonvälittäjän toimistolle, ei nykyään tarvitse vaeltaa edes seuraavan korttelin R-kioskille: urheiluvedonlyönti onnistuu kaikkein helpoiten ja sujuvimmin netissä. Online-vedonlyönnin saloihin perehtyessään huomaa nopeasti myös sen, että kohdevalikoima on huomattavasti laajempi, kuin mihin perinteiseen tyyliin vetoa lyödessään on tottunut. Myös kertoimet ovat usein totuttua parempia.

Urheiluvedonlyönti online on valtavan monipuolista: listoilta löytyvät niin suomalaiset kuin ulkomaalaisetkin urheilutapahtumat sekä -sarjat ja lajeja on tarjolla aivan laidasta laitaan. Suosituimmat lajit ovat totta kai perinteiset jalkapallo, jääkiekko ja koripallo, mutta vetoa voi lyödä yhtä hyvin vaikkapa kriketistä, vesipallosta sai shakistakin.

Sijoittamista vai hauskanpitoa?

Ammattimainen vedonlyöjä ei suhtaudu urheiluvedonlyöntiin uhkapelinä, vaan sijoituksena. Tällöin vedonlyöntiin eivät vaikuta omat suosikkijoukkueet tai jonkin tietyn urheilijan ihailu tai arvostus – pelkästään tilastot ja oma raudanluja lajituntemus. Pyrkimyksenä ovat tasaiset voitot ja vedonlyönnillä tienaaminen.

Tällainen voittava vedonlyönti vaatii ahkeraa taustatutkimusta ja kiinnostusta lajiin sekä tilastojen tutkimiseen ja seuraamiseen. Tyyli on ehkä voitokkain ja sopii monelle, mutta kaikki online-vedonlyöjätkään eivät nauti samoista asioista. Moni laittaakin lantin likoon silloin tällöin vain viihteen vuoksi – usein sen oman suosikin puolesta. Tällainen vedonlyöntityyli ei ole sen hullumpi idea kuin tavoitteellisempikaan ja kumpikin onnistuu helpoiten netin kautta.